Meie lugu

Madila Mahetalu asub Harjumaal Saue vallas, vaikses ja rahulikus Madila külas. Talu pererahvas on hingelt ja juurtelt maainimesed, kes, proovinud mõnda aega linnaelu, pöördusid maale tagasi ning rajasid peremehe vanemate sünnikohta Riisipere lähedale Madilasse talu.

Perenaise südamesoov oli pakkuda lastele parimat kasvukeskkonda – turvalist ja looduslähedast kodu ja lapsepõlve. Pere lapsed on kuues põlvkond Madila maadel.

Nautimaks täiel rinnal maaelu võimalusi, tehti algust küülikukasvatusega, rajati suur maasikapõld ning perre võeti koer, kass, lambad ja metssead. Talu ümbritsenud umbrohupõldudest kujundati haljad karjamaad. Nii sündiski keskkonnahoidlik ja tänapäevane mahetalu. 2006. aastal teenisid talu maad mahepõllumajanduse tunnistuse ning 2009. aastast kannab talu ametlikult ja uhkusega mahetalu nimetust. 


Pererahva soovist tarbida puhast toitu kasvas välja elustiili kaubamärk Madila Mahe. Puhas toit tähendab seda, et toidulaual on vaid värsked ja minimaalselt töödeldud toiduained. Põhimõtteliselt tähendab see ka seda, et toiduainete teekond põllult taldrikuni on võimalikult lühike. Puhta toidu söömine ei ole dieet, see on elustiil. Madila pererahva motoks on Hippokratese aegumatu ja ennast tõestanud retsept „Olgu toit sulle ravimiks, et ravimist ei saaks sulle sinu toit“.

Madila Mahetalu kasvatab Eestimaa oma puhast supertoitu. Tänaseks on põhirõhk mahepõllukultuuridel – talu maadel võrsuvad tuder, kanep, sinep, tatar, ja rüps. Kuna tooraine, mida kasvatatakse, on puhas ja mahe, siis on pererahvas seadnud endale eesmärgiks, et Madila Mahetalu toit jõuaks lisaks nende sõpradele ka ülejäänud Eesti inimeste toidulauale.

Madila Mahetalu tootevalikust leiab tudra-, kanepi-, sinepiõli ja -seemneid,  sinepipulbrit, majoneesi, ja kanepiteed.




Avatud talude päev 2017 ja 2016